top of page
Zoeken

Wat is Adaptive Learning en hoe wordt het toegepast?

In de wereld van interactief leren wordt vaak de term Adaptive Learning gebruikt. Maar wat is Adaptive Learning precies en waarom wordt het beschouwd als de toekomst van leren? 


Wat is Adaptive Learning? 

Adaptive Learning is een gepersonaliseerde vorm van leren waarbij het leerproces wordt aangepast aan de individuele behoeften, vaardigheden en leerstijlen van elke student. In tegenstelling tot traditionele onderwijsmethoden, waarbij alle studenten dezelfde lesstof in hetzelfde tempo doornemen, past Adaptive Learning zich dynamisch aan aan de voortgang en prestaties van elke student. Onder andere op basis van data en AI. 

  

Hoe wordt Adaptive Learning toegepast? 

Stel je voor dat een werknemer begint aan een e-learning over veilig werken op hoogte. Hij heeft al enige basiskennis over veiligheid op hoogte, bijvoorbeeld door eerdere trainingen of werkervaring. In dit geval zou het adaptieve leersysteem de inleidende modules kunnen overslaan en direct doorgaan naar meer geavanceerde onderwerpen, zoals specifieke veiligheidsmaatregelen voor verschillende hoogtewerkzaamheden, het gebruik van veiligheidsuitrusting, en noodsituaties op hoogte. 

  

Aan de andere kant, als een deelnemer weinig of geen ervaring heeft met veilig werken op hoogte, kan het adaptieve systeem beginnen met basisconcepten en terminologie, en vervolgens geleidelijk meer complexe onderwerpen introduceren naarmate de deelnemer vordert in de cursus. 

  

Door zich aan te passen aan het kennisniveau en de leerbehoeften van elke individuele deelnemer, kan Adaptive Learning ervoor zorgen dat e-learnings over bijvoorbeeld het veilig werken op hoogte optimaal relevant en effectief is, ongeacht het ervaringsniveau van de deelnemer. Dit resulteert in een gepersonaliseerde leerervaring die beter aansluit bij de individuele behoeften en leerstijlen van de deelnemers, waardoor de effectiviteit van de training wordt vergroot. 


Meer informatie? 

Contact met een van onze adviseurs over hoe je leren optimaal inzet binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op.  18 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page