top of page
Zoeken

Trends in leren en ontwikkelen op gebied van gezond en veilig werken

De toekomst van gezond en veilig werken is onzeker, complex en dynamisch, zo lezen we in de horizonscan van het RIVM en TNO. Het schetsen van de toekomstsituatie van gezond en veilig werken biedt niet direct handvaten om concreet mee aan de slag te gaan als het gaat om leren en ontwikkelen. Toch zijn er wel een aantal concrete trends waar we rekening mee kunnen houden.

een man die een lijst met veiligheidsregels bekijkt

Globalisering, migratie en standaardisering

Er zullen steeds meer instructies en e-learnings beschikbaar komen die generiek inzetbaar zijn. Op het gebied van veiligheid, voedselveiligheid of data security bijvoorbeeld. Op basis van wetgeving, richtlijnen en/of instructies die bepaald worden door internationale normen, of branche-afspraken. Bij grotere organisaties zie je dat kwaliteits- of veiligheidsbeleid steeds meer op corporate niveau wordt bepaald. Huis- en veiligheidsregels kunnen zo één keer ontwikkeld worden en op alle locaties worden (her)gebruikt. Aangevuld met korte bedrijfs- of locatie specifieke modules zodat alle relevante instructies of risico’s kunnen worden afgedekt.


De generatie van nu verwerkt informatie veel effectiever met multimedia content in plaats van geschreven instructies of lesstof. Visuele instructies die zonder gesproken tekst of tekstregels eenvoudiger wereldwijd inzetbaar en effectiever zijn. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer ondernemingen die deze methodiek gebruiken om internationale chauffeurs te instrueren over locatie specifieke huisregels en laad- en los procedures.


Veranderende werktaken en flexibilisering

De inhoud van het werk verandert. Verloop en personeelswisselingen worden steeds groter. Met als gevolg het ontstaan van een leerbehoefte. Het is wijs om werkmethodieken daarom nu al zoveel mogelijk visueel vast te leggen. Zodat de kennis over product en proces is vastgelegd en flexibel en effectief kan worden overgedragen. In animatie, visuals, instructiefilm of een combinatie daarvan.


Kunnen wij helpen?

Kunnen wij jou helpen om jouw content aan te laten sluiten bij jouw doelgroep en doelstelling? Op basis van het inzetten van generieke instructies, maatwerkinstructies of een combinatie ervan? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag!


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page